När du går en YKB-utbildning ska du medföra legitimation, samt om du går den sista av fem fortbildningsdagar ska du ha med dina tidigare intyg. Har du tappat bort intyg så se till att i god tid innan den femte och sista delkursen skaffa fram kopior från utbildningsanordnaren. Har du gått kurserna hos oss så ring, maila eller använd kontaktformuläret här på hemsidan så skickar vi kopior. Om du inte har med dessa till sista delkursen kan vi inte sammanställa och rapportera din YKB-fortbildning.

Vi som utbildningsanordnare har bara 7 dagar på oss ifrån sista delkursen för att rapportera er till Transportstyrelsen. Sen efter vi rapporterat er så kommer ett inbetalningskort hem till er och det är när den betalningen registreras hos Transportstyrelsen som kortet tillverkas och den nya femårsperioden startar. Har inte betalningen registrerats hos TS inom ett år från utskrift så måste du göra om din fortbildning.

Många frågar oss vem som ska skicka in intygen till Transportstyrelsen och därmed vill vi förtydliga detta. INGA intyg ska skickas in till TS, du som förare behåller originalintygen samt sammanställningen, vi som utbildningsanordnare behåller en kopia på sammanställningen och registrerar sen digitalt till TS.

Har du några frågor eller funderingar kring detta så tveka inte att slå en signal. 054-22 44 210