Transportlärare till YFUV

Vi på Yrkesförarutbildning i Värmland (YFUV) söker nu en ny kollega till vårt arbetslag! Tjänsten vi söker är en lärare/instruktör till vår Komvuxklass med inriktning Yrkesförarutbildning. Du kommer att tillsammans med övriga kollegor arbeta med vuxna elever som via Komvux valt att skola om sig till yrkesförare med mål att ta C/CE-behörighet.

Som lärare/instruktör hos oss handlar ditt uppdrag om att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar att skaffa sig kunskaper inom arbetet som lastbilschaufför, såväl teoretiskt som praktiskt.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet ingår undervisning både i teoretisk- och praktiskform som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Din yrkeskunskap omsätter du till praktiska, pedagogiska, arbetsliknande utbildningsmoment där teori och praktik samverkar. Du ansvarar själv för att inom förbestämt ramverk utforma och skapa det undervisningsmaterial du använder dig av på dina lektioner.

I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö samt verkar för att eleverna lär sig vikten av en säker arbetsmiljö för ett hållbart yrkesliv. Du ansvarar även för utrustningen som används i utbildningen och lär eleverna att vårda den.
Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar.

KVALIFIKATIONER
* Krav av dokumenterad branscherfarenhet som lastbilschaufför.
* Krav på CE-behörighet.
* Krav på truckkort A1-A4.
* Meriterande är kompetens inom YKB, ADR, kran, hjullastare samt motviktstruck.
* Meriterande att du har någon form av pedagogisk erfarenhet och vana och trivs i att lära ut och undervisa vuxna människor. Vem vet? Du kanske har en lärarbakgrund, dokumenterad erfarenhet inom idrottsrörelsen eller liknande.

Din profil
Arbetet kräver att du har god samarbets- och kommunikativ förmåga samt att du har engagemang och intresse för yrket och vår utbildning samt god förmåga att planera och strukturera ditt arbete.

Personliga förmågor som efterfrågas är strukturerad, initiativtagande och självgående.
Sociala färdigheter som vi efterfrågar är relationsskapande, lyhördhet och engagemang.

Du är rak och tydlig i din kommunikation och kan vara gränssättande (med stort hjärta).

Vi tror att du är en skicklig och trygg ledare i klassrummet och att du på så vis skapar trivsel, tydlighet och struktur för eleverna. Du har en god förmåga att entusiasmera till elevdelaktighet genom en varierad och kreativ undervisning.

Dessutom har du höga ambitioner och är drivande i utveckling av det pedagogiska arbetet och utmanas av att tillsammans med kollegor och chefer driva utveckling för våra Komvux-klasser tillika vår övriga verksamhet framåt.

Vad erbjuder vi?
Vi erbjuder en tjänst hos oss på YFUV där du får vara med från starten i en förändringsresa med nya mål att säkra upp en skolmiljö, utbildningsmiljö och arbetsmiljö som skall gynna såväl våra gymnasieelever, Komvuxelever, kunder på vår trafikskola samt våra medarbetare.

Rollen utgår från vår anläggning på Örsholmen i Karlstad.

Vi erbjuder en heltidstjänst med tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Om oss:
Yrkesförarutbildning i Värmland (YFUV) ägs av Holfast-koncernen och Wiréns åkeri. Skolan startade 2006 och har genom åren etablerat sig till en utbildningspartner att lita på! Vi har bland annat uppdrag från Karlstads kommun att utbilda gymnasieelever på Nobelgymnasiet tillika vuxna inom ramen för Komvux. YFUV har som målsättning att kunna erbjuda gymnasieelever och vuxenstuderande kvalificerad yrkesutbildning under realistiska förhållanden med moderna fordon.

Vi samarbetar mycket inom våra utbildningar med Godsservice Karlstad, Beves Express samt Wiréns åkeri. Vårt fina samarbete med dessa åkerier möjliggör att vi kan ha en bra fordonstillgång samt alltid ha nära till branschen samt erbjuda APL-platser till samtliga elever.

Intresserad att höra mer?
För mer information samt ansökan:
Maila till Ellinor@holfast.se
Intervjuer sker löpande, så ansök snarast.
Anställningen förväntas starta i augusti 2021.